Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@01:00:20 GMT

سرنوشت کارخانه «کاغذ غرب» چه می شود؟

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۱۲۵۸۳

سرنوشت کارخانه «کاغذ غرب» چه می شود؟

کرمانشاه- کارخانه کاغذ غرب در سال ۷۳ جواز تأسیس را به‌عنوان واحد تولیدکننده کاغذ گلاسه، خمیرکاغذ و کاغذ چاپ و تحریر کسب کرد و فاز نخست آن در سال ۷۶ به بهره‌برداری رسید اما در سال ۸۱ گرفتار رکود و درنهایت، تعطیلی شد.

قدس آنلاین؛ گروه استان ها: بنا بر گفته مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری کرمانشاه حدود ۳۵ میلیون دلار برای این کارخانه سرمایه‌گذاری شده است که سرمایه‌گذاری عمده آنِ نیز« شستا» و هلدینگ سرمایه‌گذاری وابسته به بانک سپه بوده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیلی خط تولید در این واحد تولیدی موجب شده تا این کارخانه به یکی از دستورات دائمی جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان درآمده و در هر جلسه پیرامون چگونگی برداشتن موانع سد راه آن بحث و گفت‌وگو شود.

هرچند که پیش‌ازاین در جلسه ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید، قرار بر این شد تا بانک سپه این واحد را تملک کند و با هماهنگی استانداری کرمانشاه و مشارکت بخش خصوصی استان، به‌صورت یک شهرک صنعتی بخش خصوصی احیا و واحدهای متعددی در آن راه‌اندازی شود اما ظاهراً این جلسات تاکنون نتوانسته باری از روی دوش این واحد راکد بردارد.

تعیین تکلیف کارخانه کاغذ غرب حتی شهریورماه امسال در سفر معاون وزیر کشور به کرمانشاه یک‌بار دیگر در دستور کار قرار گرفت و لذا  بابک دین‌پرست در جلسه شورای اقتصاد مقاومتی این استان درباره این کارخانه گفت: ساخت این کارخانه از هشت سال پیش در سطح ۳۰۰ هکتار شروع‌شده که در سال ۷۶ مرحله اول آن به بهره‌برداری رسیده است و لذا به دلیل اهمیت و سرمایه‌گذاری انجام‌شده تا چند ماه آینده از طریق شستا تعیین تکلیف خواهد شد.

ایجاد شهرک صنعتی خصوصی

 استاندار کرمانشاه نیز چندی پیش از واگذاری و راه‌اندازی مجدد فعالیت شرکت کاغذ غرب توسط بانک سپه واگذار خبر داد.

هوشنگ بازوند در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان، گفت: بر اساس توافق صورت گرفته در ستاد ملی تسهیل و رفع موانع تولید، شرکت کاغذ غرب که سال‌هاست راکد است، به بانک سپه واگذار می‌شود و شرکت شستا می‌تواند ماشین‌آلات خود را از مجموعه منتقل کند.

به گفته هوشنگ بازوند، این مجموعه ۲۸۰ هکتار مساحت دارد و مکانی مناسب برای ایجاد یک شهرک صنعتی خصوصی محسوب می‌شود؛ مجموعه‌ای که در نزدیکی چند واحد پتروشیمی واقع‌شده و می‌تواند مکانی مناسب برای ایجاد صنایع پایین‌دست پتروشیمی باشد.
 استاندار کرمانشاه همچنین به بخش خصوصی پیشنهاد کرده بود تا در قالب یک کنسرسیوم، پیشنهاد خرید این شهرک صنعتی را به بانک سپه ارائه کنند.

امکان راه‌اندازی وجود ندارد

درحالی‌که بسیاری از مسئولان امیدوارند تا باری دیگر این کارخانه رونق یافته و با چرخه تولید بازگردد اما مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری کرمانشاه از فرسودگی و قدیمی بودن خط تولید این واحد تولیدی خبر می‌دهد.

مجتبی قبادی بابیان اینکه این کارخانه با ماشین‌آلات فعلی قابلیت راه‌اندازی و فعالیت مجدد را ندارد اظهار می‌کند: متأسفانه تجهیزات کارخانه کاغذ غرب فرسوده و قدیمی است .

وی اذعان می‌کند: از روز نخست هم خط تولید این کارخانه به‌صورت دست‌دوم خریداری شد و لذا این تجهیزات در همان زمان هم نسبت به تجهیزات همان دوره، قدیمی بود و بر اساس نظر کارشناسان قابلیت احیا با این ماشین‌آلات را ندارد.

وی یادآور می‌شود: لذا در همین راستا طبق توافق‌های به‌دست‌آمده در جلسه ملی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در تهران مقرر شد تا روند و فرآیند تملک این واحد توسط بانک سپه ظرف مدت یک ماه انجام شود و سپس این واحد و ۲۸۰ هکتار زمینی که جزو این واحد است، با مشارکت صنعت‌گران و تشکل‌های اقتصادی استان به‌صورت شهرک صنعتی خصوصی احیا شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استان کرمانشاه کاغذ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۲۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک‌ماه تا افتتاح بزرگترین کارخانه سرب و روی کشور

رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از بهره‌برداری قریب‌الوقوع فاز نخست کارخانه سرب و روی مهدی‌آباد به عنوان بزرگترین کارخانه سرب و روی کشور، تا پایان خرداد ۱۴۰۳ با حضور مقامات رسمی خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا موثقی‌نیا، در حاشیه یک مراسم معدنی، با بیان اینکه فاز نخست طرح احداث کارخانه‌های فرآوری سرب و روی مهدی‌آباد با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزارتن کنسانتره روی سولفیدی در مراحل نهایی تست گرم است، اظهار کرد: در حال حاضر تولید کنسانتره به صورت آزمایشی در این کارخانه در حال انجام است و به‌زودی با رفع ایرادات جزئی در بخش سیستم‌های کنترلی کارخانه، تنظیم و کالیبراسیون سیستم‌های ابزار دقیق، خط تولید به صورت پیوسته محقق خواهد شد.

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو ضمن اشاره به سرمایه‌گذاری قابل توجه بخش‌خصوصی در طرح ملی احداث کارخانه‌های فرآوری سرب و روی مهدی‌آباد تصریح کرد: در این طرح، بخش‌خصوصی ۱۰۰ها میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده که بخشی از این سرمایه‌گذاری، مربوط به ایجاد زیرساخت‌ها بوده است.

وی خاطرنشان کرد: آماده‌سازی معدن با بیش از ۱۰۰ میلیون تن پیش باطله‌برداری، تامین آب با ظرفیت ۱۰۰ لیتر بر ثانیه از محل تصفیه‌خانه شهر یزد در فاصله ۱۰۰ کیلومتری، تامین برق با احداث پست ۴۰۰/۱۳۲/۳۳ کیلوولت و ایجاد خط انتقال ۱۳۲ کیلوولت به طول ۲۷ کیلومتر، از اقدامات بخش‌ خصوصی در این زمینه بوده است.

موثقی‌نیا ضمن اشاره به هدف نهایی طرح احداث کارخانه‌های فرآوری سرب و روی مهدی آباد، گفت: تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن کنسانتره روی با عیار حداقل ۳۵ درصد به عنوان محصول اصلی و نیز تولید ۸۰ هزارتن کنسانتره سرب- نقره با عیار ۶۰ درصد سرب به‌ عنوان محصولات جانبی، در دو فاز بعدی پیش‌بینی شده است. از دیگر نکات مثبت این پروژه اشتغال بالغ بر  ۶۰۰ نفر از متخصصان و نیروی‌های اغلب بومی در مجموعه سرب و روی مهدی‌آباد، است.

گفتی است معدن سرب و روی  مهدی‌آباد در استان یزد، با دارا بودن بیش از ۷۰۰ میلیون تن ذخیره زمین‌شناسی سرب و روی و حدود ۱۷۰ میلیون تن ذخیره قابل استخراج، دومین ذخیره جهان محسوب می‌شود و با این پشتوانه توانسته بزرگ‌ترین پروژه تولید کنسانتره روی خاورمیانه را در دل خود جای دهد.

این معدن قرار است در سه فاز در مجموع به ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن کنسانتره روی به همراه ۸۰ هزار تن کنسانتره سرب-نقره دست پیدا که اکنون فاز نخست آن مراحل انتهایی را طی می‌کند.

با راه‌اندازی تنها فاز نخست این پروژه عظیم، بزرگترین کارخانه فرآوری سرب و روی کشور متولد خواهد شد. در این مرحله، سالانه با ورودی دو میلیون تن خاک معدن، ۲۰۰ هزار تن کنسانتره سولفیدی با عیار۳۵ درصد روی تولید می‌شود.

پیش از این، حمیدرضا حمایت- مدیر مجتمع سرب و روی و باریت مهدی آباد و مجری طرح جامع سرب و روی کشور- ضمن اشاره به قرارگیری ۷۵ درصد از ذخایر قابل استخراج سرب و روی کشور در مهدی‌آباد خاطرنشان کرده بود: ظرفیت کارخانه‌های تولید شمش روی کشور ۴۹۰ هزار تن و تولید واقعی شمش حدود ۲۲۰ هزار تن است که با ورود مهدی آباد به عرصه تولید و بهره‌برداری از فازهای سولفیدی مهدی آباد، بخش اعظم ظرفیت خالی کارخانه‌های تولید شمش روی کشور (حدود ۱۴۰ هزار تن) پوشش داده خواهد شد.

وی در خصوص تامین زیرساخت های اصلی این پروژه گفته بود: اجرای طرح تأمین آب کارخانه مهدی‌آباد با احداث خط لوله‌ای به طول ١٠٠ کیلومتر از محل تصفیه خانه شهر یزد پیش‌تر راه‌اندازی شد، که بزرگترین طرح انتقال پساب کشور به صنعت محسوب می‌شود. 

حمایت همچنین ضمن اشاره به اهمیت استفاده از تولیدات ملی تصریح کرد: در همین راستا در این واحد صنعتی و معدنی حتی الامکان از تجهیزات بومی و ساخت داخل استفاده شده است، به طوری که ۶۰ درصد از کل تجهیزات استفاده شده در این طرح از تولیدات داخلی بوده و همچنین تجهیزات خارجی تامین شده از بهترین برندهای مطرح در دنیا هستند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • یک‌ماه تا افتتاح بزرگترین کارخانه سرب و روی کشور
  • تمامی استخدام‌های شرکت واحد اتوبوسرانی مربوط به پیش از سال ۸۵ است / قرارداد با ۱۶ شرکت خصوصی+فیلم
  • اشتغال ۷۰۰ نفر در کارخانه‌های سیمان خراسان جنوبی
  • تمامی استخدام‌های شرکت واحد اتوبوسرانی مربوط به پیش از سال ۸۵ است/قرارداد اتوبوسرانی با ۱۶ شرکت خصوصی+فیلم
  • واگذاری کارخانه سامان کاشی بروجرد به هیات حمایت از صنایع
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • حمایت از بخش خصوصی سیاست استان است
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • دو هزار،‌۶ هزار، هشت هزار....فهرست کارخانه‌های احیا شده را منتشر کنید/ هر بار هزار تا زیادتر می‌شود!